Vilkku
Vilkku

HäMK:n kuskit ajoivat hyvin kauden viimeisissä kisoissa Puujaalla

Hämeen Moottorikerhon kuljettajat menestyivät hienosti
Puujaassa järjestettiin viime viikonloppuna trialin Suomen Mestaruuden loppuhuipentuma. Kilpailu ajettiin vaihtelevissa maastoissa ja haastavissa olosuhteissa. Hämeen Moottorikerhon kuljettajat menestyivät kilpailussa erinomaisesti.

Kilpailun kulku

Kilpailussa oli 10 jaksoa, joista 8 oli vaihtelevissa maastoissa ja 2 oli x-trial jaksoa. Siirtymät kulkivat enduro-polkuja pitkin ja niiden pituus oli noin 5 km. Kilpailu oli kaksipäiväinen: lauantaina ajettiin sarjan viides osakilpailu, joka ratkaisi henkilökohtaisen mestaruuden ja sunnuntaina oli joukkuekilpailu. Joukkuekilpailun mestaruudet ratkesivat yhden kilpailun perusteella.

Sääolosuhteet

Lauantaina sää oli aurinkoinen ja lämpötila vaihteli aamun 5 asteesta 15 asteeseen. Vasten aurinkoa ajaminen haittasi näkyvyyttä, kun syysaurinko paistaa matalalta. Sunnuntaina sää oli poutapilvinen ja lämpötila vaihteli aamun 8 asteesta 12 asteeseen.

Henkilökohtaiset kilpailut

TR1-luokassa Samuel Jääskeläinen (Pirkkala) ajoi lauantain kisassa kolmanneksi, joka varmisti SM-pronssin sarjassa. Kilpailun alku oli haastava kaikille kuskeille, joka näkyi kierroksen virhepisteissä. Uudet jaksopaikat ja märkä maa haastoivat kuskit äärimmilleen. Ekan kierroksen jälkeen Samuel oli toisena. "Ei riittänyt, kilpakumppanit ajoivat paremmin toisen ja kolmannen kierroksen ja pronssiin oli tyytyminen tällä kaudella", Samuel kommentoi kilpailun tulosta. Vilkku Selin (Tampere) sijoittui neljänneksi. Vilkku ajoi tasaisen kilpailun, jossa toinen kierros oli paras. Nolla jaksoja merkattiin jaksokortille ja ajo näytti hyvältä. SM-sarjassa Vilkku sijoittui neljänneksi. Tämä oli uran paras sijoitus SM-sarjassa.

TR3-luokassa Eelis Jääskeläinen (Pirkkala) sijoittui kolmanneksi. Eeliksellä oli hyviä ajosuorituksia, pitkillä ja vaativilla jaksoilla ja yritystä riitti koko päiväksi.  Sarjassa hän oli toinen.

TR4-luokassa Teemu Lepistö ajoi neljänneksi. Teemu keräsi saman määrän virhepisteitä kuin kolmanneksi ajanut, joten virheittä ajettujen jaksojen määrä pudotti sijoituksen neljänneksi. Vajaan kauden tänä vuonna ajanut Teemu oli sarjassa 12.

TR5J-luokassa Eino Marttila (Nokia) sijoittui toiseksi. Sarjassa hän oli kolmas. Eino ajoi hienon kisan. Viimeinen kierros sujui kilpailun pienimmällä kierrospisteillä, joita kertyi yhteensä vain 12 vp. Toisen kierroksen pari maksimivirhettä pudotti Einon tänään voittotaistelusta. "Reenit jatkuvat ensi viikolla. Palataan ensi kaudella kovempana kuskia takaisin jaksoille.", Eino kommentoi. Nicolas Leppiniemi (Nokia) sijoittui viidenneksi. Sarjassa hän oli viides. Nicolas vaihtoi luokkaa kesken kauden hakien näin lisää haasteita kilpailuihin. Oppia on kilpailuista tullut ja reeni-intoa riittää Einon kanssa.

Joukkuekilpailut

Sunnuntaina ajettiin joukkuekilpailut. Joukkuekilpailuissa oli tarjolla kolme reittivaihtoehtoa ja reitti kierrettiin kahteen kertaan. Ratamestari määräsi mitä reittiä joukkueiden piti noudattaa jaksolla. Jaksopaikat ja reitti oli sama kuin lauantaina.

Helpoimman reitin suorittivat juniori- ja harrastekilpaijat parikilpailuna. Hämeen Moottorikerhoa tässä luokassa edustivat Eino Marttila ja Nicolas Leppiniemi. He sijoittuivat toiseksi. Keskimmäisessä luokassa ajoivat edistyneemmät juniorit ja taitavimmat harrastajat. Eelis Jääskeläinen, Teemu Lepistö ja Manu Ruotsalainen edustivat tässä luokassa. He sijoittuivat kolmanneksi. Suomen Mestaruudesta ajettiin vaikeimmassa luokassa ja siinä kerhoa edustamassa oli Samuel Jääskeläinen, Janne Karjalainen ja Vilkku Selin. He sijoittuivat toiseksi.

Samuel Jääskeläinen edusti Suomea Trial des Nations -kilpailussa

Samuel Jääskeläinen osallistui myös Trial des Nations -maailmanmestaruuskilpailuihin Espanjassa 21.-22.9.2024. Kilpailuun osallistui 18 joukkuetta, joista kaukaisimmat Japanista ja Costa Ricasta. Taso kilpailussa oli erittäin kova. Avajaispäivänä oli aisittavissa suuren urheilujuhlan tunnelma. Suomen joukkueeseen kuuluivat Samuelin lisäksi Anton ja Max Parkkonen. Avustajana toimi Emil Packalen ja joukkueenjohtajana Jukka Parkkonen.

"Oikein hyvä fiikset jäivät kisasta ja meillä oli oikein hauska päivä poikien kanssa", Anton kommentoi kilpailua. Myös Max oli tyytyväinen: "Housut on vähän purossa ryvettyneet, mutta muuten oikein hyvä päivä." Samuel totesi: "Tavoitteeseen päästiin ja Ruotsi lyötiin, joten eikö se ole oikein hyvä?" Kilpailu sujui erittäin hienosti ja joukkue saavutti 6. sijan, joka oli myös viime vuoden sijoitus.

Lisätietoja
Sami Jääskeläinen,    0503838771,    sami.jaaskelainen@kolumbus.fi

Kuvat
Future7Media / Simo Kuuslammi / Sami Jääskeläinen

Tietoa Hämeen Moottorikerhosta
Hämeen Moottorikerho on aktiivinen ja monipuolinen moottoripyöräkerho, joka tarjoaa jäsenilleen monenlaista toimintaa ympäri vuoden. Kerho järjestää säännöllisesti kilpailuja, koulutuksia ja yhteisiä ajopäiviä. Lisätietoja kerhon toiminnasta löytyy verkkosivuiltamme www.hameenmoottorikerho.fi ja some-kanaviltamme.